Ravnikar Klemen

Domače ime: 
Pri Čajž
Kraj: 
Dob pri Domžalah

Naslov: Sv. Trojica 8
Pošta: 1233 Dob pri Domžalah
Telefon: 01/724-90-43
Mobilni telefon: /
Občina: Domžale
Status: ekološka
Dejavnost: živinoreja, poljedelstvo
Dopolnina dejavnost: /
Ponudba: žita, zelenjava, sadje, meso
Prodaja: na kmetiji
Znamka: Biodar
Dodatna ponudba: Sušenje sadja in žganje kuha.
Pot: Krajši opis: V Dobu pri Domžalah zavijete proti Gorjuši, tam pa zavijete levo skozi vasi Brezovica in Žeje do Sv.Trojice. Kmetija se nahaja v neposredni bližini cerkve na vrhu Sv. Trojice.
Daljši opis: Avtocesto LJ – MB zapustite na izvozu Domžale, nato proti Dobu (smer Kamnik, Radomlje), dobrih 500 m od AC, zavijete desno (Dob). Pred prvimi hišami v Dobu zavijete desno (po »obvoznici«), na križišcu pri cerkvi zopet desno (smer Gorjuša, Jamarski dom), se peljete dober kilometer, na Gorjuši po nadvozu cez AC ter nato takoj na križišcu LEVO!!! Potem pa dobrih 5 km po bolj ali manj ovinkasti cesti in navzgor skozi naselji Brezovica in Žeje do Sv. Trojice. Na Sv. Trojici peljete do vrha, na križišcu z lesenim kažipotom pa zavijete levo in že ste na cilju.

Okolica: Lep razgled na Ljubljansko kotlino, Spodnjo Gorenjsko in Kamniško – Savinjske Alpe. Ostale znamenitosti: 1) cerkev Sv. Trojice iz leta 1688 2) spomenik na mestu strmoglavljenja ameriškega bombnika B-24 (leto 1944) 3) razvaline gradu Rabensberg 4) izletniška tocka Murovica (750m) 5) gasilski dom v Žejah z najvecjim lesenim kipom sv. Florjana v Evropi